TOP 10 leerzame apps voor kinderen

Joyce

TOP 10 leerzame apps voor kinderen

Onderweg naar je vakantiebestemming wat zeker nog een aantal uren gaat duren? Je hebt een kindertablet uit onze TOP keuzes beste kindertablets gekocht om je kindje te vermaken. Natuurlijk wil je dat je kindje zichzelf vermaakt en hoe leuk is het als hij tegelijkertijd ook nog eens een vaardigheid leert!? Vandaar dat we deze TOP 10 leerzame apps voor kinderen hebben samengesteld. Doe er je voordeel mee!

Leerzame apps om te leren lezen en schrijven

1. Juf Jannie: ik leer letters

juf jannie app

In de app van Juf Jannie leert je kind letters herkennen en lezen. Naast lezen hoort je kindje ook de uitspraak van de letters. Deze app is voor kinderen vanaf 4 jaar en is helaas niet gratis.

Alle oefeningen die je kan vinden in de app kan je nalezen op de website van Juf Jannie.

2. Lola’s ABC-feest

Lola’s ABC-feest

Het liefste zit je kind natuurlijk met een kindertablet op Netflix, maar hoeveel leuker en educatiever is het om letters en woorden te herkennen en maken. Door de grafische vormgeving, leuke poppetjes, vellen kleuren en leuke geluidjes houdt je kindje zijn aandacht bij app. 

Deze app hoort bij een bundel en je kan hem 2 keer gratis uitproberen. Meer informatie op de website van Lola’s ABC-Feest.

3. Kinderen leren schrijven – ABC

Kinderen leren schrijven – ABC

Deze gratis app maakt schrijftraining voor kinderen leuk en effectief. Je kind leert handgeschreven letters door eerst het voorbeeld te volgen, daarna de letter na te schrijven, en ten slotte zelfstandig op een lijn te schrijven. Als beloning kunnen ze trofeeën verdienen, wat hen extra motiveert.

Het voordeel van de app is dat deze de letters op een rustige en begrijpelijke manier aanleert aan je kind. Het nadeel is dat de app alleen in het Engels beschikbaar is, wat betekent dat je kind het alfabet leert aan de hand van Engelse woorden.

4. Lola Alfabet Trein

Lola Alfabet Trein

Deze app biedt je kind een uitgebreide kennismaking met het alfabet, inclusief het onderscheid tussen hoofdletters en kleine letters. De app begint eenvoudig en wordt geleidelijk aan moeilijker. Je begint met het meest makkelijke niveau, waarbij je letters moet slepen en loslaten. Later leert je kind zelfstandig woorden vormen met de letters en begrijpt hoe een kleine letter eruitziet wanneer het als hoofdletter wordt weergegeven.

Een pluspunt van de app is dat deze kosteloos is, er visueel aantrekkelijk uitziet, en beschikbaar is in het Nederlands. Echter, een nadeel kan zijn dat sommige uitspraken van letters mogelijk afwijken van wat op school wordt onderwezen.

Leerzame apps om te leren rekenen

5. Reken Tafel Spel

Reken Tafel Spel

Dit spel is bedoeld voor het oefenen van tafels. Wanneer je kind begint te spelen, kan het de tafel kiezen die het wil oefenen. De mogelijke antwoorden staan onder de vermenigvuldigingssom. Je kind kan er ook voor kiezen om het antwoord zelf in te vullen.

Deze app kan zowel solo als met anderen worden gespeeld. In multiplayer-spellen draait het om het behalen van de snelste tijd. Een positief aspect van deze app is dat je anderen kunt uitdagen voor wedstrijdjes. Een nadeel is dat de gratis versie alleen tafels tot 12 aanbiedt.

6. Reken Tafel Spel

Rekenkoning Junior

Deze app biedt zowel een kosteloze als een betaalde versie. Om te beginnen dien je de naam en het geslacht van je kind in te voeren, waarna je kind een ‘account’ in de app krijgt. Het levensniveau van je kind stijgt naarmate hij of zij meer spelletjes speelt. Alle mogelijke antwoorden op de opgaven bevinden zich onderaan het scherm.

Een positief aspect aan deze app is dat deze een verscheidenheid aan opdrachten bevat, zoals optellen, vermenigvuldigen, patronen invullen en breuken. Een nadeel is dat de gratis versie beperkt is tot eenvoudige optel- en aftreksommen, en dat je moet betalen om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies.

7. Rekenspelletjes: Groep 3, 4, 5

Rekenspelletjes- Groep 3, 4, 5

Deze kosteloze app is bedoeld om je kind te helpen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Je kind start op het laagste niveau en kan door vooruitgang meer levens vrijspelen. De app toont een raster met diverse rekenkundige opdrachten, waarbij de antwoorden naast de sommen vermeld staan. Je kind moet deze opdrachten oplossen om de afbeelding die verborgen zit achter de sommen te onthullen.

Een pluspunt van deze app is dat je kind onmiddellijke beloningen ontvangt voor correcte antwoorden, namelijk stukjes van de afbeelding. Aan de andere kant is het nadeel dat de app vooral geschikt is voor jonge kinderen die net beginnen met rekenen, en mogelijk minder interessant is voor oudere kinderen.

Een positief aspect van deze app is dat deze een verscheidenheid aan opdrachten bevat, zoals optellen, vermenigvuldigen, patronen invullen en breuken. Een nadeel is dat de gratis versie beperkt is tot eenvoudige optel- en aftreksommen, en dat je moet betalen om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies.

8. Wiskundekoning

wiskundekoning

Deze app biedt je kind de mogelijkheid om te oefenen met diverse wiskundige vaardigheden, zoals optellen, aftrekken, breuken, vergelijkingen, geometrie, statistiek en meer. Het omvat dus een breed scala aan vaardigheden. De app is zeer gebruiksvriendelijk, waarbij je kind simpelweg de gewenste vaardigheid kiest. Daarna verschijnen er oefeningen op het scherm met de mogelijke antwoorden eronder. Bovendien is er een ‘Gemengd’ optie waarbij je kind vragen krijgt die verschillende vaardigheden combineren.

Een voordeel van de app is dat deze kosteloos is en veel opdrachten per vaardigheid bevat. Aan de andere kant, een nadeel is dat er veel taalfouten in de app aanwezig zijn, wat de kwaliteit van de app kan beïnvloeden.

Leerzame apps om de wereld te leren kennen

9. Sterrenkunde voor Kids / Star Walk Kids

sterrenkunde voor kids app

Met deze app kan je kind een virtuele reis maken door ons zonnestelsel. Via gesproken informatie leert je kind allerlei details over de planeten, zoals hun namen, temperaturen en groottes. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om een quiz te maken en te testen wat er is geleerd, en er zijn leuke spelletjes beschikbaar.

Een aantrekkelijk kenmerk van de app is dat deze visueel aantrekkelijk is met prachtige afbeeldingen, waardoor het uitnodigend oogt. Echter, een nadeel van de app is dat deze volledig in het Engels is, wat een beperking kan vormen voor niet-Engelssprekende gebruikers.

Een voordeel van de app is dat deze kosteloos is en veel opdrachten per vaardigheid bevat. Aan de andere kant, een nadeel is dat er veel taalfouten in de app aanwezig zijn, wat de kwaliteit van de app kan beïnvloeden.

10. Sterrenkunde voor Kids / Star Walk Kids

Star Walk

Om deze app te laten functioneren, is enkel jouw locatie nodig. Je kunt je iPad in de kamer bewegen en ontdekken waar elke planeet, ster of satelliet zich op dat specifieke moment bevindt. Wanneer je kind op een ster tikt, krijgt het meer gedetailleerde informatie. Een positief aspect van deze app is dat deze beschikbaar is in het Nederlands, wat de toegankelijkheid vergroot. Aan de andere kant, een nadeel is dat de app aanzienlijke opslagruimte in beslag neemt.

Bonus app

Duolingo

Duolingo

Deze bonus app is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen die een nieuwe taal willen leren. Het is leuk voor kinderen om de basis van het Engels te ontdekken. Het gebruik van deze app vereist geen registratie of account. Een pluspunt van deze app is dat je kind kosteloos Engels kan leren. Aan de andere kant is het nadeel dat je kind niet zelf de volgorde kan bepalen van wat hij of zij als eerste wil leren.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke kindertablet beste bij jouw kind past? Bekijk dan ook onze 5 beste keuzes in tablets voor kinderen!

Foutje gezien?

Ondanks dat we alle informatie zo zorgvuldig mogelijk in kaart hebben gebracht, is een foutje snel gemaakt. Heb jij iets gespot dat niet klopt, meld het ons dan op joyce@kindertabletadvies.nl.

Leuke prijzen winnen? Volg ons op Instagram!

Welkom bij Kindertabletadvies.nl! We zijn blij dat je onze site bezoekt. Wij, Joyce en Armando, hebben deze website opgezet om ouders te adviseren over het juiste gebruik van kindertablets. Aan de hand van onze gedetailleerde reviews begeleiden we je graag bij het vinden van de ideale tablet voor jouw kind!

Nog meer interessante artikelen..

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Vraag je je af of een tablet goed is voor je kleintje? Wij hebben alle voor- en nadelen van tablets voor kinderen netjes voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillen tussen kindertablets en gewone tablets, leer over de richtlijnen van schermtijden, en vind uit...

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

Het is tegenwoordig geen verrassing meer dat kinderen vroeg beginnen met het ontdekken van kindertablets. Maak kennis met de TinyPlay kindertablet PRO! Hiermee zorg je voor eindeloos vermaak en tegelijkertijd de ontwikkeling van je kinderen op een leuke manier. We...

Beste kindertablets van 2024

TOP 3 kindertablets

Deplay Kids tablet PRO met doos transparant

DEPLAY Kids Tablet PRO

10-inch

Angeltech XL PRO II transparant

AngelTech Kindertablet XL PRO II

10-inch

TinyPlay Kindertablet PRO met accessoires

TinyPlay Kindertablet PRO

10-inch

Of bekijk onze TOP keuzes kindertablets van 2024