Kurio Tablets Vergelijken: Welke kindertablet is het beste?

Joyce

Kurio tablets vergelijken: welke is de beste?

Je bent op zoek naar een Kurio kindertablet en je wilt weten welke de beste is? In dat geval wil je dit artikel goed doorlezen. We gaan namelijk alle Kurio kindertablets met elkaar vergelijken. Een kindertablet uitzoeken en welke het beste past in jouw situatie blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. Als wij je met dit artikel geholpen hebben om je keuze iets makkelijker te maken, is onze missie geslaagd!

Over Kurio

Kurio is een bewezen merk als het gaat over kindertablets. Hun “Genius” software waarmee ouders de tablet kunnen beheren is zeer makkelijk in gebruik en erg veilig. Kurio voert dagelijks zelf updates op het apparaat uit waarmee ze websites blokkeren waarvan je niet wilt dat je kleintje deze te zien krijgt. In tegenstelling tot veel andere merken die gebruik maken van 3rd party apps, is het Genius systeem zelf door Kurio ontworpen.  

Speelgoed van het jaar

De Kurio tablet is verkozen tot speelgoed van het jaar in de categorie 6 tot en met 8 jaar.

(bron:Kurio.nl)

Beste uit de test consumentenbond

Volgens de consumentenbond is de Kurio de beste kindertablet
in de categorie 4 tot en met 11 jaar.

(bron Kurio.nl)

Welke Kurio kindertablets zijn er?

1. Kurio Tab Ultra 2

is je kleintje fan van PAW-Patrol? Misschien is de Kurio Tab Ultra 2 PAW-Patrol speciale editie de pefecte keuze voor jou!

Kurio is voor deze kindertablet de samenwerking aangegaan met Nickelodeon en daarom bevat deze Kurio tablet exclusieve video’s en spelletjes van PAW Patrol maar ook van Dora en Shinner en Shine. 

Oordeel

Als we deze specificaties vergelijken met andere merken dan zijn de specificaties van de Kurio tablets wat “magertjes”. Omdat Kurio zijn software afstemt op de hardware krijg je alsnog een goede gebruikerservaring.

Apple doet dit ook. Zij kunnen met “minder” zware hardware toch een snelle computer op de markt brengen. Omdat ze hun software zelf ontwikkelen en perfect kunnen afstemmen op hun hardware.

Met een schermgrootte van 7-inch is deze Kurio tablet geschikt voor de kleinste peuters.

Aantal sterren: 3 / 5

Kurio Tab Lite 2

Het instapmodel van Kurio, de Tab Lite 2. In vergelijking met de Tab 2 Ultra 2 natuurlijk een stapje achteruit in hardware. Zo heb je minder opslag met 16 GB. De camera en batterij zijn ook niet echt top, dat lezen we ook terug in de online ervaringen. 

Natuurlijk kan je dit oplossen met een powerbank als je jouw kleintje wat langer bezig wilt houden. De software blijft hetzelfde en je krijgt dezelfde mogelijkheden in het beheren van de tablet dan met het premium model. 

Oordeel

De technische specificaties van deze Kurio tablet zijn aan de lage kant. Daarentegen is hij natuurlijk lager geprijsd dan de Tab 2 Ultra. Wij adviseren alleen voor deze kindertablet te kiezen als je een lager budget hebt. Voor een paar tientjes meer krijg je een betere tablet en heeft jouw kindje een veel fijnere speelervaring. 

Aantal sterren: 2 / 5

Kurio Tab Ultra Studio 100 – Roze

Kurio Tab ULTRA Studio 100 is vergelijkbaar met de Tab Lite 2 als het gaat om de hardware. 

Deze Kurio tablet heeft door hun samenwerking met Studio 100 exclusieve apps en andere content van K3, Bumba en andere Studio 100 vriendjes.

Oordeel

Deze tablet van Kurio slaat wat ons betreft de plank volledig mis. Met name in prijs/kwaliteit verhouding. Deze tab Ultra Studio 100 editie is stevig aan de prijs en in verhouding dezelfde specificaties van de Tab Lite 2

Laat je niet overhalen door de exclusieve Studio 100 content om deze kindertablet te kopen. 

Aantal sterren 1 / 5

Kurio Tab Ultra Studio 100 – Roze

Op dit moment niet meer leverbaar.

Kurio Tab XL

De Kurio Tab XL is de eerste generatie van Kurio’s 10 inch kindertablets.

Oordeel

Dit model wil je net als het Studio 100 model overslaan. Het is de eerste generatie en daarmee sterk verouderd. Met een prijs van boven 120 euro veel te duur. 

Aantal sterren 1 / 5

Kurio Tab XL

Op dit moment niet meer leverbaar.

Kurio Tab XL 2

En dan nu het laatste model van Kurio, de XL 2. Een 10 inch beeldscherm en met sterkere hardware dan zijn oudere broer.

Oordeel

Je kan goed zien dat Kurio haar aandacht het meest besteedt aan de 7-inch modellen. Dit zie je terug in de looks en hardware. De 10-inch modellen ogen erg saai en zijn m.b.t. hardware niet beter uitgerust dan de 7-inch modellen. Een groter scherm betekent meer accuverbruik en ook hierin schiet dit model te kort.

Ben je op zoek naar een 10-inch kindertablet dan adviseren wij niet voor Kurio te gaan. De Angeltech Kindertablet van 10 inch heeft veel betere specificaties, lees hier de review.  

Aantal sterren 2 / 5

Kurio Tab XL 2

Op dit moment niet meer leverbaar.

Welke Kurio Tablet is de beste?

Wat ons betreft kies je een Kurio kindertablet als je een bewezen merk met zeer goede software wilt hebben. Als het over de hardware gaat vinden we het toch allemaal wat minder. Wil je toch een Kurio tablet dan kan je wat ons betreft het beste gaan voor de Kurio Tab Ultra 2. In prijs / kwaliteit is dit de beste keuze. Anders zouden we toch adviseren om verder te kijken naar tablets met betere eigenschappen, zoals deze van Angeltech of DEPLAY.

Kurio tab ultra 2

Ben je er nog niet helemaal over uit welke kindertablet beste bij jouw kind past? Bekijk dan ook onze 5 beste keuzes in tablets voor kinderen!

Foutje gezien?

Ondanks dat we alle informatie zo zorgvuldig mogelijk in kaart hebben gebracht, is een foutje snel gemaakt. Heb jij iets gespot dat niet klopt, meld het ons dan op joyce@kindertabletadvies.nl.

Leuke prijzen winnen? Volg ons op Instagram!

Welkom bij Kindertabletadvies.nl! We zijn blij dat je onze site bezoekt. Wij, Joyce en Armando, hebben deze website opgezet om ouders te adviseren over het juiste gebruik van kindertablets. Aan de hand van onze gedetailleerde reviews begeleiden we je graag bij het vinden van de ideale tablet voor jouw kind!

Nog meer interessante artikelen..

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Vraag je je af of een tablet goed is voor je kleintje? Wij hebben alle voor- en nadelen van tablets voor kinderen netjes voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillen tussen kindertablets en gewone tablets, leer over de richtlijnen van schermtijden, en vind uit...

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

Het is tegenwoordig geen verrassing meer dat kinderen vroeg beginnen met het ontdekken van kindertablets. Maak kennis met de TinyPlay kindertablet PRO! Hiermee zorg je voor eindeloos vermaak en tegelijkertijd de ontwikkeling van je kinderen op een leuke manier. We...

Beste kindertablets van 2024

TOP 3 kindertablets

Deplay Kids tablet PRO met doos transparant

DEPLAY Kids Tablet PRO

10-inch

Angeltech XL PRO II transparant

AngelTech Kindertablet XL PRO II

10-inch

TinyPlay Kindertablet PRO met accessoires

TinyPlay Kindertablet PRO

10-inch

Of bekijk onze TOP keuzes kindertablets van 2024