Kindertablet mee op reis? Vergeet dit niet!

De kindertablet mee op reis

Vakantie is natuurlijk geweldig, maar laten we eerlijk zijn: de reis naar de bestemming kan, vooral met kinderen, chaotisch zijn! Hoe handig is het dan om op een lange autorit of urenlang vertoeven in het vliegtuig een kindertablet mee te nemen, die jouw kindje goed kan vermaken als hij zich verveeld.

In deze blog helpen we je om zo goed mogelijk voorbereid met je kindertablet op reis te gaan. Na het lezen van deze blog zul je geen last meer hebben van harde geluiden, lege accu’s of honderden euro’s aan onvoorziene data kosten en kan je rustig genieten van de reis. Dat wil toch iedere ouder?

Kindertablet op reis: de checklist

DEPLAY ontzorgt je volledig met hun reisbundel. Een compleet pakket volledig gericht voor een zorgeloze vakantie en ook nog eens scherp geprijsd!

Dit is wat je krijgt in je reisbundel:

✅ De DEPLAY Kids Tablet PRO, SMART of LITE

✅ Powerbank 

✅ Headphone

✅ Autohouder

Alle accessoires om met je kindertablet op reis te kunnen

Wel of geen internetverbinding?

Laten we beginnen met deze vraag voordat je op vakantie gaat: Hoe ga je de kindertablet tijdens de reis gebruiken?

Hotspot met mobiele telefoon

Heb je een mobielabonnement met onbeperkt data of een grote databundel? Dan kan je bijvoorbeeld tijdens een lange autorit de hotspot functie van je mobiele telefoon inschakelen. Je telefoon zendt dan een wifi-signaal uit, waarmee je de kindertablet kunt verbinden zodat deze gebruikmaakt van jouw databundel. Houd er rekening mee dat dit in het vliegtuig niet werkt. Als je binnen de EU op vakantie gaat, zijn er geen extra datakosten en kun je gebruikmaken van dezelfde tarieven als in Nederland.

Let op:

Je wilt waarschijnlijk zelf ook af en toe je telefoon gebruiken tijdens de reis. Bedenk wel dat de batterij sneller leegraakt als je continu een hotspotverbinding hebt. Zorg daarom dat je een laadkabel in de auto bij de hand hebt, zodat je telefoon niet met een lege batterij komt te zitten.

Offline video’s bekijken

Om ervoor te zorgen dat je kind zich ook zonder internetverbinding kan vermaken op vakantie, is het verstandig om van tevoren leuke video’s en spelletjes te downloaden. De meeste streamingdiensten bieden de optie om films en series te downloaden, zodat je ze later offline kunt bekijken.

Let op:

Het downloaden van films en series neemt behoorlijk wat opslagruimte in beslag. Daarom raden we aan om te kiezen voor een kindertablet met genoeg capaciteit, zoals de DEPLAY Kids Tablet PRO, die met 128GB opslag zorgt dat je kind voldoende entertainment heeft voor de hele vakantie.

Een autohouder geeft rust

Tijdens een lange autoreis krijgen kinderen vaak wat meer schermtijd en dat hoort erbij! Maar je wilt natuurlijk niet dat je kind de hele tijd de tablet moet vasthouden en daardoor met een gebogen nek naar de tablet blijft staren. Of nog erger, zich in allerlei gevaarlijke bochten uit de autostoel wringt als de kindertablet op de grond is gevallen! 

DEPLAY autohouder

Daarom is een autohouder voor de kindertablet een echte must. De autohouder van DEPLAY is super makkelijk te installeren en zorgt dat de tablet op zijn plek blijft. Zo hoeft je kind de de tablet niet vast te houden en kan lekker blijven zitten in de stoel!

De DEPLAY Kids Tablet in de auto met de autohouder

Bedenk vooraf leuke spelletjes

Om je kind urenlang te vermaken tijdens een vliegtuig- of autorit, is het slim om van tevoren te bedenken wat je allemaal op een kindertablet kunt doen. Hier zijn wat leuke ideeën:

✅ Lees onze blog over de top 10 leerzame apps. Goed voor de ontwikkeling van je kind en tegelijkertijd is het ook nog eens leuk! 

✅ Voor puur vermaak zijn er talloze apps beschikbaar op de kindertablet. In DEPLAY Kids modus vind je bijvoorbeeld minigames, YouTube Kids, de tekenapp iDraw en een camera voor het maken van leuke foto’s en filmpjes. Extra apps zoals Woezel en Pip of Peppa Pig kun je gemakkelijk downloaden via de Play Store.

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kun je een lijstje van filmpjes vooraf offline downloaden of klaarzetten voor gebruik via een hotspotverbinding. Kies deze voor de reis zorgvuldig samen met je kind uit, zodat ze iets hebben om naar uit te kijken tijdens de reis.

Zorg af en toe ook voor wat rust voor de ogen. Tijdens deze momenten kan je ook een leuk autospelletje gaan doen zoals: ik zie ik zie wat jij niet ziet. Dit zorgt ervoor dat een kind wat verder weg gaat kijken dan een scherm wat een korte afstand is.

✅ Geef de oogjes af en toe wat rust. Speel bijvoorbeeld een klassiek autospelletje zoals “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Dit helpt je kind om de blik even van het scherm te halen en naar een verdere afstand te kijken. 

Rust door een kinderkoptelefoon

Eindelijk zit je in de auto of het vliegtuig, helemaal klaar voor vertrek! Je denkt dat alles geregeld is voor een ontspannen vlucht of rit. Maar dan, opeens, starten alle vrolijke kindergeluidjes uit de kindertablet op de achterbank of naast je op de stoel. Vooral met meerdere kinderen naast elkaar kan dit klinken als een muzikaal festijn van geluiden. En natuurlijk klinkt zo nu en dan de onvermijdelijke vraag: “Zijn we er al?”

Meisje met een DEPLAY Headphone op het hoofd

Hier komt de kinderkoptelefoon van pas! Gelukkig kun jij hiermee genieten van de rust tijdens de reis, zonder dat je al die blije kindergeluiden continue hoeft aan te horen. Het is wel belangrijk dat de koptelefoon comfortabel en zacht zit; anders willen kinderen hem niet opzetten. De DEPLAY headphone is hiervoor uitgerust met zachte oorkussens, noise cancelling en een geluidslimiet van 80 decibel. Zo kun je je zonder zorgen ontspannen, terwijl je ook de kwetsbare kinderoortjes beschermt.

DEPLAY Headphone tijdens de vakantie reis

Zorg voor een extra lange accu

Kun je het jevoorstellen? Je bent halverwege die lange autorit en ineens valt de tablet uit. Help! dit wil je echt niet meemaken, want zonder de kindertablet kan de rest van de reis een stuk minder leuk gaan worden. Zorg daarom dat je altijd voorbereidt bent met ander vermaak zoals kleurboeken of autospelletjes. 

DEPLAY Powerbank voor op reis

Maar geen zorgen, er is een geweldig hulpmiddel om de levensduur van de batterij van je kindertablet te verlengen: de DEPLAY powerbank! Deze krachtige 10.000 mAh powerbank past perfect bij de DEPLAY Kids Tablet en is een echte redder in nood als er geen stopcontact in de buurt is. Met deze powerbank kan je de tablet tot wel 3 uur extra gebruiken. Die extra tijd kan net dat verschil maken tijdens een lange reis!

Conclusie: genieten van de reis

Klaar voor een zorgeloze vakantie? Pak het slim aan met de DEPLAY Kids Tablet en alle benodigde accessoires! Een comfortabele kinderkoptelefoon biedt je de rust die je verdient, terwijl een krachtige powerbank de angst voor een lege batterij wegneemt. Met een handige autohouder kan je kind heerlijk relaxen in de stoel. Zo ben je verzekerd van een heerlijke reis! En wie weet, het enige wat je misschien nog hoort is: “Wanneer zijn we er?” 😉

Ben je er nog niet helemaal over uit welke kindertablet beste bij jouw kind past? Bekijk dan ook onze 5 beste keuzes in tablets voor kinderen!

Foutje gezien?

Ondanks dat we alle informatie zo zorgvuldig mogelijk in kaart hebben gebracht, is een foutje snel gemaakt. Heb jij iets gespot dat niet klopt, meld het ons dan op joyce@kindertabletadvies.nl.

Leuke prijzen winnen? Volg ons op Instagram!

Welkom bij Kindertabletadvies.nl! We zijn blij dat je onze site bezoekt. Wij, Joyce en Armando, hebben deze website opgezet om ouders te adviseren over het juiste gebruik van kindertablets. Aan de hand van onze gedetailleerde reviews begeleiden we je graag bij het vinden van de ideale tablet voor jouw kind!

Nog meer interessante artikelen..

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Vraag je je af of een tablet goed is voor je kleintje? Wij hebben alle voor- en nadelen van tablets voor kinderen netjes voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillen tussen kindertablets en gewone tablets, leer over de richtlijnen van schermtijden, en vind uit...

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

Het is tegenwoordig geen verrassing meer dat kinderen vroeg beginnen met het ontdekken van kindertablets. Maak kennis met de TinyPlay kindertablet PRO! Hiermee zorg je voor eindeloos vermaak en tegelijkertijd de ontwikkeling van je kinderen op een leuke manier. We...

Beste kindertablets van 2024

TOP 3 kindertablets

Deplay Kids tablet PRO met doos transparant

DEPLAY Kids Tablet PRO

10-inch

Angeltech XL PRO II transparant

AngelTech Kindertablet XL PRO II

10-inch

TinyPlay Kindertablet PRO met accessoires

TinyPlay Kindertablet PRO

10-inch

Of bekijk onze TOP keuzes kindertablets van 2024