Kindersmartwatch GPS: gemoedsrust voor iedere ouder!

een kindersmartwatch met GPS

Ben je een ouder die zich vaak zorgen maakt over de veiligheid van je kind? Dan is een kindersmartwatch met GPS een goede aanrader voor je eigen gemoedsrust. Voor je kind is een GPS horloge een coole gadget die ze in hun favoriete kleur kunnen kiezen, en voor jou biedt het extra veiligheid! Altijd weten waar je kind is, kan echt handig zijn. Laten we hieronder verder ingaan op wat een kindersmartwatch precies is en wat het allemaal kan!

Wat is een kindersmartwatch met GPS?

Het is natuurlijk ook gewoon een horloge dat de tijd aangeeft, zo simpel kan het zijn ;-). Alleen een kindersmartwatch met GPS functie is bedoeld om te weten waar je kinderen zijn op ieder moment van de dag. Via een app op je eigen telefoon kan je nauwkeurig zien waar het horloge op dat moment is, wat dus je kind is! Gaat je kind vaak buiten spelen in het speeltuintje om de hoek waar je je kind niet kan zien? We kunnen ons voorstellen dat dat vooral op jongere leeftijd niet altijd even fijn aan voelt.

Met een kindsmartwatch hoef je je dus geen zorgen meer te maken, je weet nu exact waar je kind is! Ook kan je kind hiermee (video)bellen, even naar huis bellen als er iets aan de hand is of als er een vraag is. Daarnaast staan er vaak extra functies op zoals een camera, berichtjes versturen, stappenteller en soms zelfs nog wel spelletjes! 

kindersmartwatch met GPS om arm kind van One2Track

Hoe werkt een kids smartwatch?

Een kindersmartwatch werkt doorgaans samen met een app die ouders op hun eigen telefoon kunnen downloaden. Het GPS horloge stuurt de informatie via een simkaart naar de app, waardoor ouders in realtime kunnen volgen waar hun kind is. De meeste horloges worden geleverd met een simkaart inclusief starttegoed, dat kan worden opgewaardeerd of waarvoor een abonnement kan worden afgesloten.

De installatie is meestal eenvoudig: soms heeft de simkaart nog een pincode, die handig kan zijn om uit te schakelen zodat je kind niet steeds een pincode hoeft in te voeren. Ouders installeren de app, scannen het horloge via het bijbehorende nummer of de barcode, en het wordt automatisch gekoppeld. Zo simpel is het! 

Wat kun je met een kindersmartwatch met GPS?

Laten we eens wat beter kijken naar wat je allemaal kunt doen met een kindersmartwatch, want het is waarschijnlijk meer dan je denkt!

$

GPS tracking

Ga je naar een pretpark en ben je bang om je kind in de drukte kwijt te raken? Volg je kind en weet of het bij de Python of bij de Droomvlucht in de buurt staat ;-). Via de app op je eigen telefoon kun je realtime zien waar je kind zich op dat moment bevindt (dankzij het GPS-horloge). Houd er wel rekening mee dat de nauwkeurigheid bij de goedkopere smartwatches minder kan zijn.

$

(video)bellen

Je kind wil misschien wel eens bij een vriendje blijven eten als ze daar aan het spelen zijn! Laat hem of haar even (video)bellen via de kindersmartwatch en je kunt meteen aangeven dat het natuurlijk mag omdat het zo gezellig is. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een simkaart met tegoed nodig hebt. De meeste horloges worden geleverd met een starttegoed dat je daarna zelf kunt opwaarderen.

$

Houd je gezondheid in de gaten

De DEPLAY 4G KidsWatch heeft meerdere gezondheidsfuncties, zoals een bloeddrukmeter, hartslagmeter en thermometer. Het is geen vervanging voor een echte dokter, maar het is wel leuk om af en toe testjes te doen!

$

Berichtjes sturen

Kinderen vinden het vaak geweldig: ze kunnen geschreven of gesproken berichtjes sturen. Jij ontvangt deze berichten vervolgens op je eigen telefoon. Het voelt voor hen alsof ze hun eigen telefoon hebben!

$

SOS functie

We hopen dat kinderen deze functie nooit hoeven te gebruiken, maar ze kunnen de SOS-knop activeren. Hiermee wordt direct het nummer gebeld dat in jouw app staat. Bijvoorbeeld als je kind is gevallen en in paniek is: SOS!

$

Zoveel extra functies

Elke kindersmartwatch heeft zijn eigen leuke extra functies. Zo heeft de One2track NEXT GPS horloge bijvoorbeeld een weerstation en een scorebord!

One2track horloges om arm kind

Voordelen

Een kindersmartwatch biedt dus veel verschillende functies! Daarnaast mogen we de persoonlijke voordelen voor ouder en kind zeker niet vergeten:

✅ Je kind is altijd bereikbaar

✅ Een coole gadget voor je kinderen

✅ Realtime weten waar je kind is

✅ Waterdicht om mee buiten te spelen

✅ Leuke functies om uit te proberen zoals games

Nadelen

Houd er rekening mee als je voor de echte budget kindersmartwatches gaat, dat je tegen een aantal nadelen kan aanlopen:

⚠️ De GPS is niet nauwkeurig waardoor je dus eigenlijk niet precies weet waar je kind is. 

⚠️ De batterij is niet krachtig waardoor hij om de haverklap leeg is. 

⚠️ Je kan reclame tegenkomen.

Waar moet je op letten voordat je een kindersmartwatch gaat kopen?

Twijfel je om een kindersmartwatch te kopen? Dan zijn er nog een aantal belangrijke dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf. Om de beste keuze te maken, hebben we deze op een rij gezet:

1. Betrouwbaarheid merk

Er zijn veel verschillende kindersmartwatches te koop, en steeds meer verkopers bieden ze aan. Wij adviseren altijd om een betrouwbaar merk te kiezen dat zich al bewezen heeft, zoals One2Track of DEPLAY. Helaas zijn er ook verkopers die goedkope modellen uit China halen en deze met een forse prijsverhoging verkopen op BOL. Deze horloges zijn niet altijd even betrouwbaar. Je wilt natuurlijk geen horloge waarbij de GPS aangeeft dat je kind 200 meter verderop is dan waar hij echt is ;-).

2. Verschillende modellen

Allereerst laat je je kind natuurlijk een coole kleur uitkiezen! Hij of zij heeft vast een favoriete kleur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar, dus er zit zeker een mooie kleur tussen!

3. GPS nauwkeurigheid op de kindersmartwatch

Helaas zijn er veel budgetmodellen die geen nauwkeurige GPS hebben. Als ouder kan het verleidelijk zijn om minder te investeren, maar uiteindelijk kan dit duurder uitpakken omdat de GPS onbetrouwbaar kan zijn. Een nauwkeurige GPS is immers de belangrijkste reden om een kindersmartwatch aan te schaffen. Daarom is het aan te raden om een horloge bij een betrouwbare partij te kopen.

kindersmartwatch met GPS functie en app

4. Batterij

De meeste kindersmartwatches hebben een batterijcapaciteit van rond de 400-500 mAh, wat prima is. Als de capaciteit daaronder ligt, raden wij aan om dat GPS horloge voor kinderen niet te nemen. Het zal waarschijnlijk nog amper een halve dag meegaan, waardoor je halverwege de dag je kind al niet meer realtime kan volgen.

5. Waterdichte kindersmartwatch

Is het horloge wel waterdicht? Een kind zal voornamelijk buiten de kindersmartwatch om hebben, dus dan is het wel fijn als deze tegen wat water kan! Denk aan de regen die opeens opkomt zetten, of tijdens warm weer wanneer ze met water aan het spelen zijn ;-).

6. Alles voor de veiligheid

Vaak zit er een SOS-knop op het horloge. In geval van nood kunnen kinderen deze direct activeren, waarna het ingestelde telefoonnummer wordt gebeld. Ook kunnen er veilige zones worden ingesteld, en sommige horloges kunnen zelfs meeluisteren naar wat er op dat moment bij je kind gebeurt!

TIP:

Gaat je kind een potje voetballen buiten? Dan kan met het scorebord op de One2Track NEXT kindersmartwatch heel makkelijk en snel de score worden bijgehouden! 

Wat kost een GPS horloge voor je kind?

Kindersmartwatches zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van budget opties tot duurdere modellen. Zoals eerder benoemd, we raden wel aan om te investeren in een betrouwbaar merk, zelfs als dit iets meer kost. De prijzen variëren doorgaans tussen de 60 en 120 euro.

Welke kindersmartwatch met GPS per leeftijd?

Ben je overtuigd van de voordelen van een kindersmartwatch? Denk dan goed na over welk model het beste bij jouw kind past. Er zijn verschillende leuke modellen en maten beschikbaar, maar niet elk horloge past goed om de pols van een kind. Let op de grootte en de afmetingen van de behuizing. We hebben de meest toegankelijke en betrouwbare modellen per leeftijdscategorie voor je op een rij gezet!

Beste horloge vanaf 4 jaar

One2Track Connect UP

One2track horloges UP oranje

One2Track Connect UP

✅ Polsmaat: minimaal 15 cm

✅ Dikte toestel: 13mm 

✅ Behuizing: (h x b) 45mm x 38mm

✅ Gewicht: 45 gram

✅ Eenvoudige installatie

✅ (video)bellen

✅ 16,50 starttegoed! 

✅ Nederlandse klantenservice

✅ In 5 kleuren verkrijgbaar

✅ Kiezen uit 3 modellen

⚠️  Geen games op de kindersmartwatch 

Voor jongere kinderen vinden wij de One2Track UP GPS-horloge het meest geschikt. Dit is namelijk een slank model met de kleinste afmetingen, wat minder lomp om de pols zit. Het scherm is smal, waardoor het goed past om de kleinere armen.

Het is ook een betrouwbaar en bewezen merk in GPS-horloges, dus we weten zeker dat je een goed model krijgt! Ze zijn al jarenlang bezig met doorontwikkeling en richten zich op de communicatie tussen ouder en kind.

Je kunt geen spelletjes op het horloge spelen, maar dat hoeft ook niet per se. Het belangrijkste blijft natuurlijk het realtime volgen van je kind en de mogelijkheid om te bellen!

Ga hier naar de uitgebreide review

Beste horloge vanaf 6 jaar

One2Track Connect NEXT

One2track horloges NEXT blauw

One2Track Connect NEXT

✅ Polsmaat: minimaal 16 cm

✅ Dikte toestel: 14mm 

✅ Behuizing: (h x b) 45mm x 38mm

✅ Gewicht: 47 gram

✅ Eenvoudige installatie

✅ (video)bellen

✅ 16,50 starttegoed! 

✅ Nederlandse klantenservice

✅ In 5 kleuren verkrijgbaar

✅ Extra’s zoals het weerstation en scorebord

✅ Kiezen uit 3 modellen

⚠️  Geen games op de kindersmartwatch 

Net zoals voor kinderen vanaf 4 jaar, vinden wij het One2Track NEXT model zeer geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit model heeft een iets grotere behuizing, maar blijft slank en comfortabel om de pols.

De GPS-horloges van One2Track zijn bewezen betrouwbaar en goed doorontwikkeld. Ze hebben een nauwkeurige GPS en een eenvoudige installatie. Daarnaast biedt het NEXT model leuke extra’s, zoals een weerstation om de weersverwachting voor de komende dagen te bekijken en een scorebord om bijvoorbeeld de score van een voetbalwedstrijd bij te houden.

Kortom, met het NEXT model kies je voor een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk horloge!

Ga hier naar de uitgebreide review

Beste horloge vanaf 8 jaar

DEPLAY 4G KidsWatch

DEPLAY Kidswatch paars

DEPLAY 4G KidsWatch

✅ Polsmaat: minimaal 13 cm

✅ Dikte toestel: 15mm

✅ Behuizing: (h x b) 50mm x 40mm

✅ Gewicht: 55 gram

⚠️ Simkaart pincode vrij maken

✅ (video)bellen

✅ 5,- starttegoed! 

✅ Nederlandse klantenservice

✅ In 4 kleuren verkrijgbaar

✅ Gezondheidsfuncties zoals een thermometer, hartslagmeter en stappenteller

 DEPLAY richt zich op de ontwikkeling van kinderen op een speelse manier. DEPLAY staat voor DEvelopment & PLAY. Naast hun assortiment van kwalitatief goede kindertablets, hebben ze nu ook de KidsWatch toegevoegd.

De KidsWatch is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en heeft een mooi siliconen bandje. De behuizing is speciaal ontworpen voor iets oudere kinderen, met de juiste afmetingen voor comfort.

Dit GPS-horloge is door ons uitgebreid getest en is ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Met de KidsWatch kun je (video)bellen, berichten sturen, gezondheidsfuncties gebruiken, en nog veel meer!

Ga hier naar de uitgebreide review

Ben je er nog niet helemaal over uit welke kindertablet beste bij jouw kind past? Bekijk dan ook onze 5 beste keuzes in tablets voor kinderen!

Foutje gezien?

Ondanks dat we alle informatie zo zorgvuldig mogelijk in kaart hebben gebracht, is een foutje snel gemaakt. Heb jij iets gespot dat niet klopt, meld het ons dan op joyce@kindertabletadvies.nl.

Leuke prijzen winnen? Volg ons op Instagram!

Welkom bij Kindertabletadvies.nl! We zijn blij dat je onze site bezoekt. Wij, Joyce en Armando, hebben deze website opgezet om ouders te adviseren over het juiste gebruik van kindertablets. Aan de hand van onze gedetailleerde reviews begeleiden we je graag bij het vinden van de ideale tablet voor jouw kind!

Nog meer interessante artikelen..

Wat een Pret: DEPLAY Kids Tablet Smart 4 Pakket!

Wat een Pret: DEPLAY Kids Tablet Smart 4 Pakket!

Nog niet zo lang geleden liet DEPLAY weten dat hun super populaire Kids Tablet Smart helemaal was uitverkocht. We volgen DEPLAY al een tijdje en hadden al een vermoeden dat er iets nieuws op komst was na deze aankondiging. En we hadden gelijk! DEPLAY heeft nu de...

One2track GPS horloge: welke past bij jou?

One2track GPS horloge: welke past bij jou?

Als ouder wil je dat je kind altijd veilig is, maar ook in alle vrijheid kan spelen. Alleen hoe zorg je ervoor dat je als ouder hier gerust op kan zijn? Daar zijn de GPS horloges van One2track voor bedoeld, om te weten waar je kinderen zijn en ze altijd even kunnen...

DEPLAY 4G KidsWatch: altijd weten waar je kind is!

DEPLAY 4G KidsWatch: altijd weten waar je kind is!

Maak jij je continue zorgen als je kind alleen buiten mag gaan spelen in de buurt? Of als je naar een pretpark gaat en je bang bent je kind kwijt te raken in de drukte? Dan heb jij zeker een DEPLAY 4G KidsWatch nodig! Hiermee kan je live zien waar je kind uithangt en...

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Vraag je je af of een tablet goed is voor je kleintje? Wij hebben alle voor- en nadelen van tablets voor kinderen netjes voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillen tussen kindertablets en gewone tablets, leer over de richtlijnen van schermtijden, en vind uit...

Beste kindertablets van 2024

TOP 3 kindertablets

Deplay Kids tablet PRO met doos transparant

DEPLAY Kids Tablet PRO

10-inch

Angeltech XL PRO II transparant

AngelTech Kindertablet XL PRO II

10-inch

TinyPlay Kindertablet PRO met accessoires

TinyPlay Kindertablet PRO

10-inch

Of bekijk onze TOP keuzes kindertablets van 2024