Review Angeltech Kindertablet XL

Joyce

Angeltech Kindertablet XL

Deze week gaan we de Angeltech Kindertablet XL reviewen! We zijn al heel positief over de Angeltech tablet PRO 2, dus we zijn ook benieuwd naar deze specificaties. Hij is namelijk toch ruim 30 euro lager geprijsd, hoe kan dat? Daar gaan we in deze review achter komen!

Wat zijn de voor en nadelen?

⊕ Snelheid is prima met een quad core processor en 3GB werkgeheugen

Prima batterij van 6000 mAh accu

⊕ Android 13, een van de nieuwste software

⊕ Veel extra’s zoals screenprotectors, beschermhoes, touchscreen pen, keycord

32 GB + Gratis SD kaartje met 64 GB opslag

 Ouderlijk toezicht

Laag gewicht van 500 gram

Onlangs uitgebreid met een Nederlandse handleiding 

⊗ Geen simkaartslot

⊗ Beschermhoes sluit niet helemaal fijn aan

Hoe goed is de Angeltech kindertablet XL?

Over de prijs/kwaliteit verhouding zijn we zeker tevreden! De specificaties zijn op accuduur en snelheid wel wat langerzamer dan de Pro 2 maar je betaalt ook een stuk minder voor deze tablet. Al met al zijn de specificaties echt wel dikke prima! 

Kortom blijft het een persoonlijke afweging welke tablet je het beste vindt. Met de AngelTech XL heb je in ieder geval een zeer goede tablet in handen!

angeltech kindertablet xl doos

Hoe snel is de Angeltech kindertablet XL?

Hier hebben we het eerste verschil met de ‘duurdere’ kindertablet van Angeltech al te pakken. Waar de Pro 2 tablet met een octa core processor van 8 cores werkt en een werkgeheugen van 4GB, heeft deze kindertablet een quad core processor en 3GB werkgeheugen. Al met al betekent het dat deze tablet minder snel is. Maar vergis je niet, de snelheid van deze kindertablet is ook echt helemaal prima en wordt meer als de middenmoot kindertablet gezien

Tevens staat ook de nieuwste software, Android 13, op deze tablet. Bij de meeste ander kindertablets wordt er software aangeboden tot de update van Android 12.

Specificaties

 

Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste productspecificaties. 

 • Datacapaciteit: 32GB
 • Werkgeheugen: 3GB
 • Formaat scherm: 10 inch
 • Batterij: 6000 mAh
 • Camera: 5 megapixel
 • Gewicht: 500 gr
 • Full HD
 • Quad core processor
 • Android 13

 

specificaties kindertablet XL
Beeldscherm kindertablet XL

Wat zit er in de doos?

Je ontvangt best veel accessoires bij deze kindertablet, wat voor een kind altijd leuk is. Je krijgt er bijvoorbeeld ook een touchscreen pen bij naast alle andere accessoires. Het enige waar je over kan nadenken zijn de oordopjes of een koptelefoon om erbij te nemen.

Wat is er dan allemaal bijgeleverd?

 • 1x AngelTech Kindertablet XL roze of blauw
 • 1x Roze 360° verstelbare Fidgy beschermhoes
 • 1x Plastic screenprotector
 • 1x Glazen screenprotector
 • 1x Touchscreen pen
 • 1x Oplaadblokje
 • 1x 64 GB SD kaartje
 • 1x USB-A en USB-C oplaadkabel
 • 1x Gebruikershandleiding
Wat zit er in de doos Angeltech Kindertablet XL

TIP: Wil je een hoofdtelefoon aanschaffen voor je kind dan raden we vanwege de ingebouwde gehoorbescherming de  JBL JR460NC Kids aan. Deze is zowel in roze als blauw verkrijgbaar.

Software

Ook op deze tablet is ouderlijk toezicht mogelijk, ook op afstand. Als ouder kan je dus zelf weten hoelang je kind maximaal op het scherm zit, je kan tijdsloten instellen. Daarnaast kan je websites of apps blokkeren waar je kindje niet op mag zitten. 

Handig: Instellingen wijzigen op de tablet kan ook op afstand! Het is dus niet nodig om de tablet zelf te gebruiken als je iets wilt wijzigen. 

Ouderlijk toezicht kindertablet XL

Beeldscherm

Het beeldscherm is 10 inch (ongeveer 25cm). Dit is een perfect formaat om video’s en spelletjes te spelen. Voor kinderen is dit ook nog goed vast te houden. De resolutie van het scherm is 1280 x 800 wat resulteert in mooie scherpe beelden. 

TIP: Gebruik een blauwlichtfilter op je scherm.  Een blauwlichtfilter is rustiger voor de ogen van je kind.

Toch op zoek naar een kleiner model? Dan heeft Angeltech ook een 8 inch kindertablet uitgebracht. Voor de kleinere kinderhandjes kan dit soms wel wat fijner in de hand zijn. Bekijk ook hier de uitgebreide review over dit model tablet. 

 

Accuduur

De kindertablet bezit een prima accu van 6000 mAh, net zoals het Pro 2 model. Het is een meer dan voldoende accu bij een 10 inch model.  Ook kan je altijd kiezen om een powerbank erbij te nemen, voor als je bijvoorbeeld langere tijd in de auto zit.

Actie!

Op dit moment is er een actie. Je krijgt een SD kaartje van 64GB gratis erbij geleverd. Hiermee kan je het opslaggeheugen uitbreiden dat wel 128 GB! Let op de actie is zolang de voorraad strekt.

Wat vinden wij?

Wij vinden deze tablet een goede aankoop voor je kindje! Niet heel hoog geprijsd en voor deze specificaties echt heel prima. Als je de aller snelste tablet wilt van Angeltech, dan kan je altijd nog voor de XL PRO 2 model gaan waar we een uitgebreide review over hebben geschreven. 

Alle voordelen op een rij

Snelheid is prima met een quad core processor en 3GB werkgeheugen

Prima batterij van 6000 mAh accu

⊕ Android 13, een van de nieuwste software

⊕ Veel extra’s zoals screenprotectors, beschermhoes, touchscreen pen, keycord

32 GB + Gratis SD kaartje met 64 GB opslag

 Ouderlijk toezicht

Laag gewicht van 500 gram

Onlangs uitgebreid met een Nederlandse handleiding 

Ben je er nog niet helemaal over uit welke kindertablet beste bij jouw kind past? Bekijk dan ook onze 5 beste keuzes in tablets voor kinderen!

Foutje gezien?

Ondanks dat we alle informatie zo zorgvuldig mogelijk in kaart hebben gebracht, is een foutje snel gemaakt. Heb jij iets gespot dat niet klopt, meld het ons dan op joyce@kindertabletadvies.nl.

Leuke prijzen winnen? Volg ons op Instagram!

Welkom bij Kindertabletadvies.nl! We zijn blij dat je onze site bezoekt. Wij, Joyce en Armando, hebben deze website opgezet om ouders te adviseren over het juiste gebruik van kindertablets. Aan de hand van onze gedetailleerde reviews begeleiden we je graag bij het vinden van de ideale tablet voor jouw kind!

Nog meer interessante artikelen..

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Tablets voor kinderen: alles wat je moet weten

Vraag je je af of een tablet goed is voor je kleintje? Wij hebben alle voor- en nadelen van tablets voor kinderen netjes voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillen tussen kindertablets en gewone tablets, leer over de richtlijnen van schermtijden, en vind uit...

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

TinyPlay Kindertablet PRO – uitgebreide review 2024

Het is tegenwoordig geen verrassing meer dat kinderen vroeg beginnen met het ontdekken van kindertablets. Maak kennis met de TinyPlay kindertablet PRO! Hiermee zorg je voor eindeloos vermaak en tegelijkertijd de ontwikkeling van je kinderen op een leuke manier. We...

Beste kindertablets van 2024

TOP 3 kindertablets

Deplay Kids tablet PRO met doos transparant

DEPLAY Kids Tablet PRO

10-inch

Angeltech XL PRO II transparant

AngelTech Kindertablet XL PRO II

10-inch

TinyPlay Kindertablet PRO met accessoires

TinyPlay Kindertablet PRO

10-inch

Of bekijk onze TOP keuzes kindertablets van 2024